De vereniging

WIE EN WAT ZIJN ONZE LEDEN?

Onze leden zijn:

Mensen van alle soorten pluimage. Vooral de jeugd wordt bij ons gekoesterd, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Zowel de jeugd als de ouderen, werkzame mensen en niet werkzame mensen die een leven leiden wat eigenlijk niet zonder de liefde van de kleindieren kan, en zij die geen werkzaamheden meer kunnen verrichten in verband met ziekte of ouderdom, zowel mannen als vrouwen. Eigenlijk iedereen die de mogelijkheid heeft om kleindieren, zoals konijnen, cavia’s, kleine knagers (tamme muizen, ratten, hamsters enz.), sierduiven, (dwerg) hoenders, watervogels (eenden, ganzen, zwanen) en siervogels (fazanten, patrijzen, kwartels, oorspronkelijke duiven, kalkoenen, parelhoenders en pauwen) te houden en te fokken.

VERENIGINGSINFORMATIE.

Kleindier vereniging K.P.S. Zeelandia is een vereniging met ongeveer 50 leden, welke hoofdzakelijk woonachtig zijn op de Bevelanden, Schouwen-Duiveland Tholen Sint Philipsland en Walcheren.

Het doel van de vereniging is het houden en in stand houden en verbeteren van alle rassen konijnen, cavia’s, kleine knagers, hoenders, sierduiven, en de sier-en watervogels.

Verder houdt de vereniging zich bezig met het organiseren en het houden van dier besprekingen, tentoonstellingen, keuringen, lezingen en vergaderingen. Ook geeft zij een periodiek blaadje uit namelijk: Zeelandia-informatie. U kunt er ook terecht voor allerhande vragen bijvoorbeeld over: voeding, ziektes, fokken, showklaarmaken enz.,  maar ook als u dieren wilt aanschaffen kunnen we bemiddelen of zoeken naar een fokker van het betreffende ras. En proberen we collectief onze dieren te laten enten voor een goedkoper tarief.

Het lidmaatschap van K.P.S. Zeelandia kost € 15,00 voor volwassenen en € 7,50 voor jeugdleden tot en met 16 jaar.

Wanneer u zich wat serieuzer wil gaan bezig houden met fokken van de voornoemde diersoorten en ze wilt laten tatoeëren of ringen en deel wilt gaan nemen aan tentoonstellingen, moet u ook een fokkersnummer hebben van de landelijke bonden en moet u daar dus ook lid van worden. Het lidmaatschap van de landelijke bond kost € 54,50 voor de diergroepen konijnen, cavia’s, kleine knagers (dwerg)hoenders, Sier- en watervogels. Voor alleen sierduiven is dat € 50,00. Heeft u sierduiven en ook dieren uit één van de andere groepen, dan kost het lidmaatschap € 69,50 per jaar. Voor dit bedrag krijgt u een fokkersnummer, zodat u ringen kunt bestellen of uw konijn kunt laten tatoeëren en ook het mooie fullcolour blad kleindier magazine wat maandelijks verschijnt met daarin artikelen over alle diergroepen en mag u deelnemen met uw dieren aan de tentoonstellingen/ keuringen.  Jeugdleden kunnen eventueel ook lid worden voor een lager tarief van € 9,50 voor de eerst genoemde diergroepen en voor de sierduiven € 7,50. Voor dit bedrag kunnen de jeugdleden ringen bestellen, laten tatoeëren en deelnemen aan keuringen/ tentoonstellingen, maar krijgen ze geen kleindiermagazine.

Wij wensen u alvast veel succes met uw hobby. Voor informatie over een eventueel lidmaatschap klik dan op “Lid worden” in het menu.