Zeelandiashow

ZEELANDIA SHOW 2021 

Voor de catalogus klik hier: catalogus 2021

ZEELANDIA SHOW 2021

Voor de Zeelandia show 2021 zijn in totaal 326 dieren ingeschreven

162 konijnen, 45 cavia’s en 119 sierduiven

ZEELANDIA SHOW 2021

De Zeelandia show 2021 gaat door als 1 dagskeuring zonder publiek. Vanwege de nu geldende coronamaatregelen is het voor het bestuur niet mogelijk om een kleindierententoonstelling te organiseren met publiek. We hebben nu als bestuur besloten om alleen een keuring te organiseren voor Konijnen, Cavia’s en Sierduiven. De dieren zullen woensdag 14 december 2021 ingekooid worden. Donderdag 15 december is de keurdag en zullen de dieren door 6 kundige keurmeesters worden beoordeeld, waarna ze eind van de middag weer opgehaald zullen worden.

Na de keuring zal hier de catalogus in te zien zijn.

ZEELANDIA SHOW 2020

Helaas is de Zeelandiashow 2020 vanwege corona afgelast!

ZEELANDIA SHOW 2019

Voor de catalogus klik hier: catalogus 2019

Namens de (dit jaar 95 jaar oude) vereniging KPS-Zeelandia heet ik u weer hartelijk welkom op onze 39e Zeelandia-show. Voor de derde keer in de Fruithof te Kapelle.

Allereerst wil ik onze inzenders weer hartelijk danken voor de inzendingen maar natuurlijk ook De Fruithof  voor het beschikbaar stellen van deze super locatie. Veel licht, ruimte en een super gastvrijheid: Bedankt!

Er zijn dit jaar 70 dieren meer ingeschreven dan vorig jaar met de volgende verdeling: 102 konijnen, 26 cavia´s, 33 hoenders, 83 dwerghoenders, 73 sier- en watervogels en 130 sierduiven en 17 serama’s . Waarmee we erg tevreden zijn.

Door de grote aantallen hoenders, dwerghoenders en sier- en watervogels waren we genoodzaakt een extra keurmeester te vragen. Gelukkig was Dhr. A. van Dierendonck bereid om ons te komen helpen.

De caviakeurmeester mevr. P. Kraaijeveld kon vanwege familie omstandigheden niet op donderdag komen keuren, maar heeft nu de cavia’s op de vrijdagmorgen gekeurd.

Dit jaar hebben ook de leerlingen van het Scalda groencollege weer geholpen met het assisteren tijdens de keurdag. Voor de leerlingen een leerzame dag, want het is toch wel even wat anders dan een gewone les op school.

Ook dit jaar zijn er weer kraampjes met verschillende producten zoals Jam, knuffels, speelgoed, puzzels, snoep, houtsnijwerk en ook is er een tafel van Coach praktijk Inner Feelings, dus voor ieder wat wils. Ook hebben we dit jaar wat meer aan de aankleding proberen te doen, zodat het er nog gezelliger uit ziet. De dierentafel van stal ’s-Gravenpolder is ook weer op gesteld net als de vijver met eenden en hebben we dit keer minipony Noeky met de twee dwerggeitjes mee voor de kleinsten onder ons.

Verder nog een woord van dank aan de adverteerders en de ereprijsschenkers en in het bijzonder wil ik “De konijnenwinkel.nl” bedanken voor het schenken van de nieuwe drinkflessen voor de konijnen en cavia’s, transportbedrijf Dingemanse uit Yerseke voor het verzorgen van het transport, Dierenarts van Anrooij voor het kosteloos komen controleren van de dieren en Plantenweelde uit Schore voor al het groen maar natuurlijk ook de vele helpers die met een hele club er voor gezorgd hebben dat de kooien er weer staan en de dieren verzorgd worden, zonder hen is een tentoonstelling organiseren niet mogelijk!

We wensen alle deelnemers, bezoekers en leden van de kleindier verenigingen alvast hele fijne feestdagen toe en de beste wensen voor het komende fokseizoen. We hopen u allen volgend jaar weer te ontmoeten in week 50 op onze 40e Zeelandia-show.

Voor verdere informatie mail naar kps.zeelandia@gmail.com, kijk op kps.zeelandia facebook 

Namens het bestuur,

Erik schrijver , TT  secretaris Zeelandia-show

ZEELANDIA SHOW 2018

Voor de catalogus klik hier: catalogus 2018

KPS Zeelandia hoopt op 14 en 15 december 2018 haar jaarlijkse Zeelandia-kleindierenshow te houden. Er zullen zo’n 500 dieren geshowd worden. Vele rassen van konijnen, cavia’s, hoenders, dwerghoenders, watervogels, siervogels en sierduiven zullen er te zien zijn van klein tot groot. Zo zijn er bij de konijnen de grote Vlaamse reuzen van 8 kg, maar ook de kleine kleurdwergen van 1 kg en alles daartussen. Bij de hoenders zijn bijvoorbeeld de grote Brahma’s, maar ook het kleinste kippenrasje, de Serama, te bewonderen. Deze kleine hoenders, die vanwege hun geringe formaat vaak vergeleken worden met een frisdrankblikje, wegen ongeveer 340 gram. Ook zorgen de Hollandse kwaker eendjes voor een gezellig concert, tezamen met het hanengekraai en het koeren van de duiven. Daarnaast is er de inmiddels bekende dierenknuffeltafel, met los op de tafel verschillende kippen, konijnen, cavia’s en natuurlijk niet te vergeten de Hollandse kwakers.  De tentoonstelling is voor het publiek gratis(!) toegankelijk en geopend op vrijdag 14 december vanaf 9:00 uur tot 21:00 uur en zaterdag 15 december van 9:00 uur tot 16:00 uur. Tevens gratis parkeergelegenheid. U kunt tussen de mooie dieren komen genieten onder het genot van een kopje koffie/thee en wat lekkers en ook aan de kinderen is gedacht. Daarnaast is er ook een minimarkt! Kortom, een mooi uitje met het hele gezin.

Het adres is Dijkwelseweg 38/A in Kapelle. Het tentoonstellingsverbod voor risicogevogelte is opgeheven, waardoor we nu weer een volledige show hopen te kunnen voeren!

Voor verdere informatie mail naar kps.zeelandia@gmail.com, kijk op kps.zeelandia facebook of bel naar Erik Schrijver 06-22736063